Ideje za razkritje spola – naj bo zabavno! DIY

napisal/a enasamamama

Že veste katerega spola je majhno bitjece v vas? To je potrebno proslaviti! Razkritje spola družini in prijateljem je lahko zelo zabavno, obenem pa lahko vi vsakič podoživite efekt presenečenja. Veliko pripomočkov dobite že pripravljenih, lahko pa si vse to pripravite tudi sami z minimalnimi stroški. Če svoje najbližje presenetite z rekviziti, imate še odlično priložnost, da ustvarite video ali kakšen kolaž slikic, ki bo vam in otroku ostal zavedno v spominu. V tujini so že zabave za razkritje spola zelo priljubljene.

Zame je to zagotovo bila ena najlepših izkušenj! Kaj so torej najbolj priljubljeni načini razkrivanja spola otroka pri nas in v tujini?

TOP 5 IDEJ ZA RAZKRITJE SPOLA OTROKA

  1. Balon za razkritje spola – po navadi je to malo večji balon v črni barvi, ki ima noter konfeti v modri ali roza barvi. Ta način je zelo priljubljen, na instagramu najdete milijon objav, kjer so razglasili spol na ta način. Tudi jaz sem se odločila za balone, ampak ker sem se spomnila šele v četrtek v petek pa bi jih potrebovala… sem se morala znajt kar sama.

Balone sem kupila v Tediju, mislim da sem dala zanje 2 EUR. Pri izbiri balonov je treba paziti, da so dovolj temni ali pa da so barve dovolj močne, v nasprotnem primeru se lahko vidi skozi. Ko sem pripravljala vse skupaj še sama nisem vedla če bo punčka ali fantek, zato sem si pripravila 3 balone za punčko in 3 za fantke. Konfeti sem isto kupila v Tediju zelo ugodno. Mojo mojstrovino lahko vidite na sliki spodaj. V primeru, da jih pripravljate že prej, ne pozabite označiti kateri so za kateri spol ;)! Strošek vseh balonov pripravljenih balonov je bil cca. 5 EUR.

2. Torta – le kdo nima rad tort, sploh če imajo te poseben namen? Lahko spečete ali naročite torto, opcijsko kakšne mafine/donutse (karkoli vam domišljija dopušča) z barvnim polnilom. Izvirna kombinacija, pri kateri bo vaša žrtev dokaj hitro navalila na sladico, tudi če ta ne bo najbolj okusna :D. Vzame vam malo več časa kot kakšna druga stvar, bo pa zagotovo bolj uporabna.

3. Pinata – je ekstra zabavna! Mogoče ni tako eleganten način kot sta prva dva, ampak zagotovo bolj zabaven. Zamislite si babico ali dedka vaše štručke kako poskuša razbiti Pinato. Jaz sem bila več kot navdušena. Svojo pinato sem kupila v Tediju, cena 8 EUR, napolnila s perjem in bomboni, da je bila malo bolj otežena. Skupni strošek – 12 EUR, vrednost… v tistem trenutku neprecenljiva.

4. Konfeti za razkritje spola – Podoben efekt kot balon, samo da to različico malo težje izdelate sami. Tokrat sama tega nisem uspela uporabiti, pri naslednji nosečnosti pa Why Not! Takrat si bom zagotovo vzela malo več časa za pripravo. Upam, da bomo takrat že v hiši in bom imela tudi malo več manevrskega prostora.

5. Kuverta s presenečenjem – morem priznat, da je ta način razkritja spola bil med mojimi najljubšimi. Tega sem prihranila za prijateljico, ker sem vedla da ne bom doma in v javnosti ne bo tolikšnega navdušenja nad raztresenemi konfeti. Kuverte sem zlagala eno v drugo, dokler se mi je dalo in šlo z lahkoto v prvo pa sem dala obarvan konfet. Da slučajno ne bi bilo preveč enostavno, sem zadnjo kuverto še prelepila s selotejpom. Naraščanje napetosti pri odpiranju se čuti v zraku.

Želim si, da bi lahko razkritje spola kar ponovila! Upam, da se pri nas zabave za razkritje spola čim prej primejo in da bo vaše razkritje spola absolutno čarobno!

Hvala za branje!

Z ljubeznijo,

Ena Sama Mama

Morda ti bo tudi všeč

Pusti Komentar

Spletna stran uporablja piškotke! OK Več o tem

Zasebnost & Piškotki