Najbolj nenavadni simptomi v nosečnosti

napisal/a enasamamama

V nosečnosti se z našim telesom dogajajo najbolj nenavadne stvari ali pa se nam vsaj zdi tako, narava predvidi vse. Naše telo 9 mesecev gara, da se pripravi na največjo preizkušnjo v nosečnosti – porod. V tem “čarobnem” obdobju kot ga mnogi opisujejo, lahko poleg nosečniškega sija dobite še kakšne malo manj zabavne simptome. Vas zanima kaj so najbolj čudni simptomi, ki jih lahko doživite v nosečnosti? Na kratko vam bom predstavila 7 stvari, ki lahko doletijo tudi vas!

1. Večja stopala

Stopala vam lahko v času nosečnosti zrastejo za celo številko! Verjetno že vemo, da nosečke imamo bolj mehke sklepe, saj se naše telo na tak način pripravlja na porod. Poleg tega nam noge še dodatno zatekajo. Slaba plat tega pojava je, da se naša nova številka čevljev lahko obdrži tudi po porodu!

2. Nosečniški možgani

Se vam zadnje čase dogaja, da pogosto pozabljate tudi najbolj enostavne stvari? Niste edini… za to obstaja poseben izraz in sicer temu rečemo “nosečniški možgani”. Nosečnice resda imamo več krvi v obtoku, ampak je v krvi manj kisika, zaradi česar se lahko volumen naših možganskih celic zmanjša, kar povzroča pozabljivost.

3. Bolj gosti in močni lasje

Za večino stvari v nosečnosti so krivi hormoni… tudi v tem primeru je tako. Nosečniški hormoni prepričujejo izpadanje las, zaradi česar naši lasje izgledajo bolj polno, gosto in močno. Če nam lahko ostanejo večja stopala, bi se lahko tudi ta stranski učinek ohranil po rojstvu otroka.

4. Nerodnost

Zadrževanje vode v telesu in bolj ohlapni sklepi lahko povzročijo, da postanemo malo bolj nerodne kot običajno. Sploh če je vaš trebušček že malo večji – imate še eno oviro, ki vam otežuje marsikatero vsakodnevno opravilo.

5. Izostren voh

Nadnaravna moč, ki je mojo jutranjo slabost popeljala na povsem drug nivo. Občutljiv nos povzroča hormon estrogen, ki vas obdari z izjemnim občutkom vonja. Mogoče bo vaša izkušnja drugačna, ampak jaz nisem našla prednosti pri tem simptomu. Preden sem odprla hladilnik, sem morala globoko vdihnit in zadržat zrak, sicer sem šla na soočenje z mojo takrat dobro prijateljico – školjko.

6. Okus po kovini

Se zbujate s kovinskim okusom v ustih? Tudi za to lahko krivimo estrogen… Na srečo, je to pri meni minilo v pribl. 5. mesecu nosečnosti, upam da tudi pri vas ne bo trajalo do konca!

7. Vetrovi

Hormona progesteron in relaksin ,v času nosečnosti, sproščata mišice prebavnega trakta, kar kot lahko predvidevate… povzroča težje zadrževanje vetrov. Brez slabe vesti se lahko izgovorite na otroka!

Vas pestijo katere od teh simptomov? Mogoče vas še bodo ;)!

Ena Sama Mama

Morda ti bo tudi všeč

Pusti Komentar

Spletna stran uporablja piškotke! OK Več o tem

Zasebnost & Piškotki